Leírás
Termékleírás
Jellemzők
Teljes értékű zabpehely, Zabkásához kiváló, Teljes értékű gabona
Márka információk
Próbálja ki a Cerbona többi zab termékét is:
Cerbona Zabkorpa zabcsírával sütéshez, főzéshez, müzlikhez.
Cerbona Zabpehelyliszt teljes értékű zabpehelyből, sütéshez, főzéshez.
Zabpehely, finomszemű
Egyéb információk
A változatos, kiegyensúlyozott étrend betartása mellett se feledkezzen meg az aktív életmódról és rendszeres testmozgásról!
Összetevők
Zabpehely, finomszemű
Glutént tartalmaz!
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g termékben | 1 adagban (40 g) | |
---|---|---|
Energia | 1566 kJ | 626 kJ |
372 kcal | 149 kcal | |
Zsír | 7,0 g | 2,8 g |
- amelyből telített zsírsavak | 1,3 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 59,1 g | 23,6 g |
- amelyből cukrok | 1,1 g | 0,4 g |
Rost | 10,2 g | 4,1 g |
Fehérje | 13,0 g | 5,2 g |
Só | 0,03 g | 0,01 g |
A csomagolás 12,5 adag zabpelyhet tartalmaz. |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Receptajánlat:
Joghurtos zabkása különlegesség
Hozzávalók:
• 40 g Cerbona zabpehely
• 2 dl natúr, vagy gyümölcsös joghurt
• 60 g friss gyümölcs (nyáron őszibarack, szilva, nektarin, sárgabarack, szeder, áfonya, télen reszelt alma, banán, ananász, kivi, mangó, különböző aszalványok)
• 1 evőkanál méz, esetleg eritrit (ennek a kalória értéke nulla), stevia, vagy barna cukor (ez el hagyható)
• 1 csipetnyi fahéj (ízlés szerint)
• Pár csepp lime- vagy citromlé
A Cerbona zabpehely a nagyszerű reggeli ideális alapanyaga, amelyből ízletes finomságokat készíthetünk!
Elkészítés:
A Cerbona finomszemű zabpelyhet belekeverjük a joghurtba, majd hozzáadjuk az édesítő anyagot. Félretesszük, és amíg a zabpehely dagad, apró darabokra vágjuk a többi összetevőt, amiket utána hozzákeverünk a Cerbona zabpelyhes joghurthoz. 5-10 perc pihentetés után fogyaszthatjuk is az egészséges energiabombánkat.
Elkészítés és felhasználás
Zabkása készítés
Melegítsünk fel 1,5 dl tejet. Mielőtt forr adjunk hozzá 1 adag (40 g) zabpelyhet és alacsony hőmérsékleten kb. 5-7 percig kevergessük amíg sűrű nem lesz. Édesíthetjük mézzel, gazdagíthatjuk szárított vagy friss gyümölcsökkel, esetleg olajos magbelekkel, kevés fahéjjal. Gyors és ízletes csemegét készíthetünk reggelire, ebédre vagy vacsorára.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!