Leírás
Termékleírás
Zabpehely, nagy szemű
Összetevők
Nagy szemű zabpehely
Allergén anyagok: beleértve a glutént tartalmazó gabonákat is lásd az összetevők között vastag betűvel kiemelve.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g termékben | Vízzel készítve 1 adagban (50 g) | % RI* | |
---|---|---|---|
Energia | 1566 kJ | 783 kJ | |
372 kcal | 186 kcal | 9% | |
Zsír | 7,0 g | 3,5 g | 5% |
amelyből telített zsírsavak | 1,3 g | 0,7 g | 4% |
Szénhidrát | 58,7 g | 29,4 g | |
amelyből cukrok | 0,7 g | 0,4 g | <1% |
Rost | 10,0 g | 5,0 g | |
Fehérje | 13,5 g | 6,8 g | |
Só | 0,02 g | <0,01 g | <1% |
A termék 10 adagot tartalmaz | |||
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal) |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Elkészítési útmutató
Elkészítési útmutató - Általános
Személyenként kb. 50 g zabpelyhet használjon fel.
A készülékek esetleges különbözősége miatt a megadott főzési idők csak útmutatóul szolgálnak.
A készülékek esetleges különbözősége miatt a megadott főzési idők csak útmutatóul szolgálnak.
Mikrohullámúban - Szobahőmérsékletű
800 W-on 5½ perc, 900 W-on 5 perc. Tegye a zabpelyhet egy nagy, mikrohullámú sütőben használható tálba, adjon hozzá 300 ml hideg vizet, és keverje el. Tejet is használhat, hogy ezzel gazdagabb állagú, krémes zabkását kapjon. Melegítse a zabpelyhet 800 W-on 2½ percig vagy 900 W-on 2 percig, majd hagyja állni 1 percig. Ízesítse cukorral vagy sóval ízlés szerint. Tálalás előtt keverje meg.
Tűzhelyen - Szobahőmérsékletű
Gáz/villanytűzhelyen: 2-3 perc. Tegye a zabpelyhet egy kis edénybe, és adjon hozzá 300 ml hideg vizet. A víz helyett tejet is használhat, hogy ezzel gazdagabb állagú, krémes zabkását kapjon. Óvatosan forralja fel, majd folytonos kevergetés mellett lassú tűzön főzze 2-3 percig. Ízesítse cukorral vagy sóval ízlés szerint.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó. Ha a terméknek csak egy részét használja fel, a csomagolást szorosan zárja be.