Leírás
Termékleírás
Jellemzők
Teljes értékű zabpehely, Teljes kiőrlésű, Sütéshez, főzéshez
Márka információk
A zab és a belőle készült Cerbona termékek segítenek a változatos és tudatos táplálkozásban. A Cerbona Zabpehely és Zabpehelyliszt teljes értékű gabonából készül, Zabkorpánk pedig tartalmazza a csírát is, így értékes kiegészítője lehet a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.
Sokoldalúan felhasználhatóak sütéshez, főzéshez vagy kombinálhatóak müzlikkel, kásákkal.
Próbálja ki a Cerbona többi zab termékét is:
Cerbona nagyszemű Zabpehely teljes értékű gabona, mely sütéshez is kiváló.
Cerbona finomszemű Zabpehely teljes értékű gabona, mely zabkásához is kiváló.
Zabpehelyliszt, finomra őrölt
Egyéb információk
A változatos, kiegyensúlyozott étrend betartása mellett se feledkezzen meg az aktív életmódról és rendszeres testmozgásról!
Összetevők
Zabpehelyliszt, finomra őrölt
Glutént tartalmaz!
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g termékben | |
---|---|
Energia | 1569 kJ |
373 kcal | |
Zsír | 8,0 g |
- amelyből telített zsírsavak | 1,4 g |
Szénhidrát | 58,1 g |
- amelyből cukrok | 1,0 g |
Rost | 9,5 g |
Fehérje | 12,3 g |
Só | 0,03 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Receptajánlat:
Juhtúrós zabpogácsa
Hozzávalók:
• 20 dkg Cerbona finomra őrölt zabpehelyliszt
• 25 dkg teljes kiőrlésű vagy fehér liszt
• 15 dkg túró
• 10 dkg juhtúró
• 1,5 dl tejföl
• 1,5 dkg vaj
• 1 maréknyi pirított olajos mag (elhagyható)
• 1 csomag sütőpor, vagy fél élesztő
• 1 db tojás
• 1 db tojás a kenéshez
• 5-10 dkg reszelt sajt
• 2 teáskanál só
Elkészítés:
A Cerbona finomra őrölt zabpehelylisztet és a lisztet keverjük össze a sóval, illetve a sütőporral vagy a felfuttatott élesztővel. Adjuk hozzá a túrókat, a tejfölt, az olvasztott vajat, a tojást és a magvakat. Alaposan gyúrjuk össze, ha nem akar összeállni, tegyünk még hozzá egy kis tejfölt. Nyújtsuk ki, hajtogassuk össze párszor, vagdossuk be, és kenjük meg a tetejét tojással. Hintsük meg a sajttal, szaggassuk ki, és 180 fokosra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!