Leírás
Termékleírás
Aszalt gyümölcsök és magvak keveréke
Összetevők
Mazsola, Pörkölt földimogyoróbél, Magozott aszalt sárgabarack (antioxidáns: kén-dioxid), Kesudióbél, Mandulabél, Törökmogyoróbél, Magozott aszalt szilva (tarósítószer: E202), Teljes mértékben hidrogénezett pálmaolaj
Nyomokban egyéb dióféléket is tartalmazhat!
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g termék | Egy adagban (50 g) | Adagonként a referencia beviteli érték %-ában* | |
---|---|---|---|
Energia | 2060 kJ | 1030 kJ | 12% |
496 kcal | 248 kcal | ||
Zsír | 34,2 g | 16,2 g | 23% |
amelyből telített zsírsavak | 3,8 g | 1,9 g | 10% |
Szénhidrát | 30,9 g | 15,5 g | 6% |
amelyből cukrok | 29,8 g | 14,9 g | 17% |
Fehérje | 15,0 g | 7,5 g | 15% |
Só | 0,06 g | 0,03 g | <1% |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
A csomagolás 4 adagot tartalmaz. |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Keleti gyümölcssaláta
Hozzávalók:
10 dkg Kalifa aszalt sárgabarack, 10 dkg Kalifa füge, 10 dkg Kalifa datolya, 10 dkg Kalifa mazsola, 10 dkg porcukor, 10 dkg dió, 10 dkg juhsajt, 1/2 kanál narancsvíz.
Az aszalványokat áztatjuk pár órán keresztül annyi vízben, hogy az ellepje a gyümölcsöket. Új vizet forralunk és a tűzről levéve cukorral és narancsvízzel ízesítjük, majd ráöntjük a gyümölcsökre. Lehűlés után kis csészékbe téve tálaljuk, juhsajttal és őrölt dióval a tetején.
Jó étvágyat kíván a Kalifa!
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!